Wereldwijde trends zorgen voor verandering en groei in de transport & logistiek sector. Industrie 4.0 heeft met name gevolgen voor de logistieke sector en voor de industrie en de productieprocessen. Bekijk hieronder de belangrijkste markttendensen die het pad zullen effenen voor de sector.

1. Groeiend klantenbestand

De snel groeiende wereldbevolking zal tegen 2050 naar verwachting 9 miljard mensen bereiken. Door de groeiende vraag naar internettoegang en elektronische handel zullen transport & logistiek dienstverleners in staat zijn opkomende economieën op meer afgelegen locaties te bedienen. Tegelijkertijd zal ook de logistieke sector de gevolgen ondervinden van de demografische veranderingen.

2. Groeiend digitaal klantenbestand

Verwacht wordt dat het aantal smartphonegebruikers tegen 2025 zal zijn verdubbeld tot 4 miljard; deze groei zal naar verwachting worden aangedreven door opkomende markten.

Naarmate gebruikers meer de voorkeur geven aan digitale diensten, zullen in verschillende sectoren verwachtingen ontstaan over diensten van vergelijkbare kwaliteit. Transport & logistiek bedrijven zullen hun inspanningen opvoeren om hun persoonlijke en zakelijke klanten platform overschrijdende diensten aan te bieden.

3. Geopolitieke en economische ontwikkelingen

De logistieke sector wordt, zoals vele andere sectoren, beïnvloed door geopolitieke en economische ontwikkelingen. Tot de belangrijkste daarvan behoren de olieprijzen, de naleving van de handelsvoorschriften en de toenemende bezorgdheid over het milieu.

Naast deze ontwikkelingen zullen de logistieke bedrijven ook op zoek gaan naar milieuvriendelijker transportmethoden.

4. Internet van Dingen

Dit kan worden gedefinieerd als een systeem van apparaten die via verschillende communicatieprotocollen met elkaar communiceren en een intelligent netwerk creëren door informatie met elkaar te verbinden en te delen.

Tegen 2021 zullen naar verwachting 50 miljard apparaten met elkaar verbonden zijn. Deze trend in de logistieke sector heeft het potentieel om de efficiëntie te verbeteren. De door deze technologie verzamelde big data zullen logistieke dienstverleners en klanten onmiddellijke analyses en informatie over de bevoorradingsketen kunnen verschaffen. Prachtige totaallogistiek

5. Toenemende internet platforms

Internet Platforms zoals eBay, Amazon en Alibaba behoren tot de belangrijkste trends van de afgelopen periode. Deze platforms bieden startups ook toegang tot wereldwijde markten. Zo kunt u klanten selecteren uit alternatieve toeleveringsketens.

6. 3D-printen en bestuurderloze voertuigen

3D-printing en bestuurderloze voertuigen kunnen een revolutie teweegbrengen in de logistieke sector. Deze technologieën zullen helpen producten sneller en sneller te leveren. totaallogistiek

Stand-alone voertuigen zullen een andere technologie zijn die de logistieke sector zal transformeren. Amazon test ook drones voor bezorging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *