ammoniak geur verwijderen

Vieze geuren in huis is altijd vervelend. Het kan gaan om een lucht na het koken van bloemkool, maar ook om de geur van ontlasting, rubber, schimmels, of een weeïge geur. Ammoniak geur verwijderen behoort tot de eenvoudigste, want meestal met even goed ventileren is de geur al weg. Maar wat te doen met andere vieze luchtjes?

ammoniak geur verwijderen

Vieze geuren absorberen

Ammonium wordt gebruikt om het beslag van eierkoeken te laten rijzen. Na het afbakken van eierkoeken ruikt het in de bakkerij heel sterk naar ammoniak, maar door even de ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten oftewel de bakkerij goed door te laten tochten, is de geur weg. Zo eenvoudig gaat het niet bij andere vieze geuren die je in huis kan hebben. Het is een gegeven dat je vieze geuren kan laten absorberen. Een oude methode is een schaaltje met azijn in de keuken, een citroenschil in zout in de koelkast, en met kattenbakkorrels. Het hangt er dus vanaf waar de vieze geur in huis is, maar in alle gevallen is vieze geuren absorberen mogelijk. Het is nu aan jouw creativiteit hoe je het op gaat lossen. Oud is zo’n zakje met lavendel, een soortgelijk zakje vullen met kattenbakkorrels en dat ergens wegleggen zal de vieze lucht doen afnemen.

Juist een prettige geur verspreiden komt veelvuldig voor

Een prettige geur verspreiden komt vaker voor dan middels een sok vol kattenbakkorrels hinderlijke en vieze geurtjes wegnemen. Er is dan ook veel te verkrijgen. Er zijn tal van gadgets te koop speciaal voor op toilet, diverse oliën, wierook, kaarsen voor in de woonkamer. Spuitbussen die meestal ook voor de toiletruimte zijn, en items die je in het stopcontact kan steken. De ammoniak geur verwijderen gaat eenvoudig met ventileren, daarna kun je daadwerkelijk overal in huis bewust een heerlijke geur verspreiden. Mocht een geur niet weg te krijgen zijn, bedenk dan dat er iets fout zit. Bijvoorbeeld een hardnekkige gaslucht kan duiden op een gevaarlijke lekkage, en bij echt een doordringende stank is er iets aan het rotten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *