Een nieuwe opkomende vorm van kunstzinnig bezig zijn is resin art. Dit is creatief werken met chemische hars waarmee u muursterke objecten kunt maken in allerlei kleuren. Resin art valt onder epoxy, wat zoveel is als giethars. De samenstelling bestaat uit gemalen steen in combinatie met vloeibaar hars, wat na uitharding voor zeer sterk materiaal zorgt.

Doordat het bij inzet vloeibaar is, kunt u er werkelijk alle kanten mee op. Aan een mal heeft u op zich voldoende, want dit kunt u ingieten en na uitharden netjes afwerken. Doordat het in eerste instantie vloeibaar is, kunt u ook met kleurstoffen spelen en het zo creatief maken als u zelf wilt. Daarbij is de vloeibare substantie in nagenoeg elke mal te verwerken en gebruiken, waardoor er altijd iets naar uw smaak uitkomt.

Starterspakketten voor resin art

Als u zich in resin art wilt verdiepen als nieuwe manier om kunstzinnig of creatief bezig te zijn, dan is het verstandig om u in te lezen over alle mogelijkheden. Binnen het kader van giethars zijn namelijk heel veel toepassingen en variaties onder de mengsels. Het een is namelijk voor afwerking bedoeld, het ander is voor constructieve doeleinden inzetbaar en weer een andere epoxy set is gericht op de creatieve invulling.

Maar maakt u zich geen zorgen, gezien het behoorlijk in opkomst is, zijn er steeds meer starterspakketten verkrijgbaar. Deze pakketten voor resin art bestaan uit alle basiselementen die nodig zijn om er lekker mee aan de slag te kunnen. Daarnaast adviseren we ook om gidsen erbij te houden, net zoals de handleiding, zodat uw nieuwe creatie gelijk goed gaat.

Voor kleine en grote producten

Dankzij de flexibele inzetbaarheid van deze giethars is het voor klein en groot werk te gebruiken. Denk hierbij aan sieraden, die u middels een kleine mal tot in detail kan vormgeven en uitgebreid kan kleuren met de verschillende kleursets die verkrijgbaar zijn. Zo kunt u allerlei soorten sieraden maken en reken maar dat het er uniek uitziet.

Maar ook als u groter denkt en bijvoorbeeld meubels wilt voorzien van resin art, dan is dat mogelijk. U kunt tafelbladen maken, een bijzettafel creëren, maar ook kunstzinnige voorwerpen. De mogelijkheden zijn wat dat betreft letterlijk onbegrensd en doordat de giethars zo ontzettend sterk is, kan het uitstekend tegen een stootje en dat is natuurlijk altijd prettig.

Resin art is de nieuwe manier om kunstzinnig en creatief bezig te zijn. Het is wat anders, het is uniek en origineel. Probeer het eens uit en laat u verrassen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *