Loopbrug

Je gemakkelijk en veilig rondbewegen op de bouw kan een stuk moeilijker zijn dan je op eerste moment misschien denkt. Het is zeker niet raar dat bouwvakkers en bezoekers van bouwplaatsen altijd zo’n gele helm op moeten. Op de bouw wordt er namelijk gebruik gemaakt van potentiële gevaarlijke materialen en apparaten, wordt er veel gelift en kan er natuurlijk altijd iets vallen. Gelukkig zijn er producten zoals steigers en een loopbrug die het veilig begeven van een bouwplaats een stukje makkelijker maken.

Over dergelijke producten van bijvoorbeeld Visser Assen willen we het in dit artikel even kort hebben. Waarom gebruik je bijvoorbeeld een loopbrug en waarom is het handig? Hier leggen we het even aan je uit.

Loopbrug

De loopbrug

Wat is nu eigenlijk een loopbrug? Een loopbrug is eigenlijk een soort van ijzeren plaat die je als verbindingsstuk kan gebruiken tussen anders twee onoverbrugbare plekken. Je kan hierbij denken aan twee naast elkaar gelegen steigers. Maar de meeste mensen kennen de loopbrug waarschijnlijk in de situatie waarbij kabels gelegd worden. Hierbij wordt namelijk een deel van de stoep uitgegraven waardoor sommige mensen hun huizen anders niet kunnen betreden. Door het plaatsen van een loopbrug kunnen mensen alsnog naar hun huizen. Wel zo makkelijk!

Maar goed, in de bouw wordt de loopbrug dus vooral gebruikt als verbindingsstuk tussen twee aangrenzende steigers. De loopbrug heeft aan beide uiteinden namelijk een inkeping die perfect past op het frame van de steiger. Daardoor haakt deze als het ware stevig in de steiger, waardoor je veilig je tussen de steigers kan begeven. 

Met het plaatsen van een loopbrug voorkom je dat bouwvakker in potentieel gevaarlijke situaties terecht komen. Het kan namelijk voorkomen dat een bouwvakker denk de steiger wel met een flinke pas over te kunnen steken. Valt dit tegen, dan ligt je werknemer op de grond. Dit moet natuurlijk voorkomen worden. Het aanschaffen en plaatsen van loopbruggen zorgt dus voor een veiligere werkplek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *