De hybride graafmachine van Takeuchi

Vanwege de liefde voor moeder natuur, maar ook zeker voor commerciële redenen zijn we steeds duurzamer gaan werken. We proberen manieren te vinden om minder uitstoot te genereren en langer van bepaalde producten te genieten. We kennen de trend dat steeds meer auto’s elektrisch gaan rijden, maar tegelijkertijd zien we ook steeds meer hybride auto’s rijden. Volgens wikipedia is een hybride voertuig een voertuig dat ten minste twee manieren van energie-omzetters heeft. Daarnaast moet in het voertuig een energieopslagsysteem zitten om het voertuig aan te drijven. We dit dus steeds vaker terug in de reguliere auto. Aangezien mensen wel elektrisch willen rijden vanwege de duurzaamheid, maar ook niet afhankelijk willen zijn van deze elektriciteit, kiezen ze voor midden oplossing: hybride.

Deze trend zet zich door naar de graafmachine wereld. Met de hybride graafmachine van Takeuchi kan je eenvoudig met een schakelaar switchen tussen diesel en elektriciteit. De functie van de machine verandert niet. Het enige dat veranderd is dat de machine zijn werk kan doen op diesel of elektriciteit. Hierdoor is hybride graver een duurzame variant van de normale graafmachine. Deze hybride versie heeft een emissie van 0% en draagt dus ook bij aan de CO2 prestatieladder. 

Deze efficiënte, stille en schone manier van graven is nog nooit zo soepel verlopen. Dat de graafmachine hybride is betekent niet dat de machine beperkt wordt in bepaalde functionaliteit zoals de flexibiliteit van inzetbaarheid of wat dan ook. Deze graafmachine doet gewoon zijn werk zoals hij dat altijd zou doen. 

Wil je meer weten over hybride graafmachines? Bekijk dan de website via de eerder gegeven linkjes.