Als je spouwmuurisolatie aan het overwegen bent, dan is het slim om een kijkje te nemen naar de verschillende voordelen en nadelen die hierbij komen kijken zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Lees de onderstaande tekst goed door als je wilt weten wat de verschillende voordelen en nadelen zijn van spouwmuurisolatie.

Voordeel 1: Met spouwmuurisolatie bespaar je op de energiefactuur

Je kunt door het isoleren van je spouwmuur flink op de energiekosten besparen. Woon je in een tussenwoning, dan kan ruim € 260 per jaar besparen terwijl de besparing oploopt tot wel € 1.000 per jaar voor een vrijstaand huis. Hierdoor hou je voldoende ruimte over om te investeren in andere duurzame en energiebesparende maatregelen in en rondom je pand.

Voordeel 2: De ruimte blijft lekker warm

Door je spouwmuur te isoleren zal het wooncomfort van alle bewoners van het huis stijgen. Hoe lager de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal die gebruikt wordt, des te hoger de thermische isolatie waardoor de ruimte aangenaam warm zal blijven. Je hebt immers minder sprake van warmteverlies waardoor het onnodig wordt om veel te stoken.

Voordeel 3: Geen vocht- en schimmelproblemen meer

Als je kiest voor spouwmuurisolatie, dan heb je geen last meer van vochtproblemen of van schimmelvorming aangezien de meeste isolatiematerialen vochtwerend zijn. Dit voorkomt vochtdoorslag van de buitenmuur naar de binnenmuur. Aangezien spouwmuurisolatie voor altijd is en je woning wordt verduurzaamd, kan je van een enorme stijging in de waarde van je pand uitgaan. 

Voordeel 5: De milieuvriendelijkheid

Je bespaart enorm op het milieu aangezien je op energiezuinige wijze je woning warm houdt zonder dat je schaarse brandstoffen verbruikt en schadelijke stoffen de lucht in stoot. Hier komt nog bij dat spouwmuurisolatie van brandwerend materiaal gemaakt is.

Punten om bij stil te staan

Naast voordelen zijn er ook verschillende nadelen waar je rekening mee moet houden als je je spouw gaat laten isoleren. Hieronder worden enkele van deze nadelen opgesomd:

  • Geglazuurde bakstenen en geschilderde gevels kan je niet isoleren. Let dus goed op wat voor soort oppervlakte je wilt isoleren om te kunnen bepalen in hoeverre dit überhaupt mogelijk is. Hou je hier geen rekening mee, dan kan dit scheurvorming en barsten veroorzaken.
  • Zorg je voor te weinig ventilatie, dan zal vocht ophopen waardoor je op langer termijn last krijgt van vochtproblemen en koudebruggen.
  • Spouwmuurisolatie is afhankelijk van de omstandigheden.

Deskundige hulp inschakelen

Vind je het niet makkelijk om de juiste keuzes te maken met betrekking tot spouwmuurisolatie? Dan is het verstandig om eerst contact op te nemen met een ervaren deskundige die je kan adviseren over de meest geschikte mogelijkheden voor je situatie, je wensen en je budget. Zorg echter wel eerst voor het vergelijken van meerdere opties zodat je zeker weet dat je van topkwaliteit en een betaalbare prijs verzekerd bent, let altijd op de garantiebepaling en check welke keurmerken er gevoerd worden zodat je zeker weet dat je te maken hebt met een betrouwbare expert als Isolatiespecialist.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *