Als je oude deurkruk aan vervanging toe is, dan is het verstandig om een nieuwe deurklink te plaatsen om het interieur van je woning op te frissen. De juiste deurklink zorgt namelijk voor het creëren van de ideale sfeer binnenshuis, waardoor het belangrijk is om op de hoogte te zijn van de verschillende aandachtspunten die komen kijken bij de aanschaf hiervan. Lees de onderstaande tekst goed door als je alles te weten wilt komen over deurklinken en de aandachtspunten.

Wat is een deurklink?

Een deurklink is een praktische manier om de deur gesloten te houden of om de deur te openen. Het belangrijkste onderdeel van een klink is de klink, welke op de deur wordt aangebracht. Een ander woord voor klink is vallend sluitijzer, deurknop of deurkruk. Klinken zijn van een vrij goedkoop prijskaartje voorzien, waarbij je kunt kiezen uit een ruim aanbod aan soorten klinken.

Schakel een deskundig bedrijf in

Het is verstandig om een ervaren deskundige in te schakelen als je een deurklink wilt laten plaatsen. Door te kiezen voor een deskundig bedrijf krijg je garantie op het werk en bespaar je tijd aangezien de deskundige op efficiënte manier te werk gaat. Een deskundige kan je overigens verzekeren van topkwaliteit en van een correcte plaatsing waardoor je jarenlang kunt genieten van een optimale werking. Ga na in hoeverre het bedrijf te vertrouwen is door te zoeken naar reviews of beoordelingen van huidige of oude klanten van het bedrijf. Op deze manier weet je van tevoren wat je kunt verwachten.

Kies de geschikte vorm

Bij het kopen van een nieuwe deurklink dien je ook goed op de vorm te letten. De meeste personen kiezen voor de aanschaf van een kink, welke meestal ovaal, hoekig, recht, sierlijk gekruld of rondom afgerond is. Ook qua knop kan je vaak kiezen uit verschillende maten, verschillende vormen en verschillende materialen. Je gaat verder ook de vorm van de afdekplaatjes moeten bepalen, waarbij we afdekplaatjes als schild of als rozet kunnen onderscheiden.

Let ook op het materiaal

Ook het materiaal van de deurknop die je aan wilt schaffen is van groot belang. De meest populaire keuzes zijn messing, RVS, maar ook hout en kunststof. Vergeet niet dat het onderhoud van de deurklink flink afhangt van de materiaalsoort die je uitkiest. Je kunt kiezen tussen geveerde klinken en ongeveerde klinken, waarbij je uit kunt gaan dat deurknoppen die geveerd zijn een stevigere grip hebben en zwaarder aanvoelen. Hoe stevig deze klinken uiteindelijk zijn, hangt af van het materiaal van de onderconstructie waarin de veer zit.

Linksdraaiend of rechtsdraaiend

Er zijn zowel linksdraaiende klinken als rechtsdraaiende klinken verkrijgbaar op de markt. Dit geldt vooral als je een linker of een rechter gatdeel van een deurklink koopt. Check dit van tevoren zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. In hoeverre je moet kiezen voor linksdraaiende deur krukken of juist voor rechtsdraaiende deurkrukken hangt van je eigen wensen, je situatie en je budget af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *