Je zal de eerste niet zijn die door zijn of haar verbouwing een burn-out krijgt of binnen een paar weken 10 jaar ouder is geworden. Hoe je het ook wend of keert, een verbouwing levert altijd stress op. Het is een ingrijpend proces dat geld, tijd en vooral heel veel geduld kost. Toch willen we je zeker niet ontmoedigen want verbouwen is ook een heel gelukzalig proces. Je kan tenslotte iets bedenken wat helemaal naar jouw smaak is. Jij hebt de regie in handen en als het goed is zorgt het eindresultaat ervoor dat jij straks echt in je droomhuis kan gaan wonen. Mits je een stappenplan hebt opgesteld natuurlijk. In dit blog nemen we je dan ook graag stap voor stap mee zodat ook jij straks een succesvolle verbouwing tegemoet gaat.

Bedenk het eindresultaat

Wil je verbouwen maar weet je nog niet zo goed wat je precies wilt verbouwen of hoe je wilt dat het resultaat er straks uit gaat zien? Dan zal je tijdens je verbouwing merken dat je vast begint te lopen. Het is tenslotte bijna een onmogelijke opgave om naar iets toe te werken als je niet weet wat het eindresultaat moet zijn. Zet daarom al je ideeën op papier en overleg goed met de aannemer wat je wilt dat er gaat gebeuren. Hoe duidelijker je bent, hoe makkelijker het voor de aannemer zal zijn om je wens te realiseren.

Bereken je budget

Hoe graag we het ook anders hadden gezien, verbouwen kost helaas geld. Heel veel geld. Daarom is het heel belangrijk dat je vooraf je budget berekent. Het geld wat je aan de verbouwing kan uitgeven en wat je kan missen. Ga echter nooit voor je volle budget maar zorg ervoor dat je voor jezelf een beetje speelruimte houdt. Vaak valt een verbouwing namelijk alsnog wat duurder uit door onvoorziene kosten. Heb je een budget van 50.000 euro voor je verbouwing? Kies er dan voor om maar voor 35.000 euro of 40.000 te verbouwen en hou het andere geld achter de hand voor het geval dat.

Regel tijdig alle benodigdheden

Voor een verbouwing heb je naast mankracht ook nog materiaal, gereedschap en andere zaken nodig. Zorg er voor dat je deze laatste dingen tijdig regelt. Wil je bijvoorbeeld een bouwafval container huren? Dan is het belangrijke zaak om deze op tijd aan te vragen. Doordat veel mensen tegenwoordig verbouwen in plaats van verhuizen zijn dit soort dingen soms zeer schaars. Ook materialen of onderdelen die op maat gemaakt moeten worden kunnen beter te vroeg dan te laat in huis zijn. Wordt er hout gebruikt tijdens de verbouwing? Dit materiaal moet zelfs nog ‘wennen’ aan de woning voordat er mee wordt gewerkt. Dus kortom, regel alles op tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *