Soms hebben we zoveel spullen in ons huis, dat we even niet meer weten wat we ermee aan moeten! Sommige dingen zijn moeilijk om weg te doen omdat je het misschien in de toekomst nog weleens nodig zou kunnen hebben. Daar geeft deze blog tips over hoe je extra ruimte kan creëren voor bij jouw huis!

Schuur bouwen

Één van de makkelijkste manieren om extra ruimte te maken bij jouw huis is door een schuur te bouwen in de tuin. Dit kan variëren van kleine schuurtjes tot grote schuren. Hierdoor heb jij snel en makkelijk extra ruimte om spullen in op te slaan. Het voordeel van een schuur is ook nog dat het in je huis niet in de weg ligt aangezien het gescheiden is van het huis zelf. Sommige bedrijven bieden zelfs een prefab schuur. Deze schuren zijn al grotendeels in elkaar gezet voordat ze bij jou worden geleverd. Ideaal!

Bedrijfshal

Heb jij nou een bedrijfje die je vanuit huis runt, dan kan het ook een goed idee zijn om een bedrijfshal te bouwen bij jouw huis. Zo kun je vanuit die hal je bedrijfje runnen en houdt je dus meer ruimte over in je eigen huis! Ook als je geen bedrijf hebt, kan een bedrijfshal handig zijn. Helemaal als je veel grote spullen moet opbergen, kan dit een ideale manier zijn. Ook deze kunnen snel geleverd worden en gepersonaliseerd worden naar jouw wensen.

Toch opruimen

Wil je nou niet extra ruimte bijbouwen maar wel meer ruimte hebben thuis? Dan zal je toch moeten opruimen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien veel spullen emotionele waarde kunnen hebben. Denk bij het opruimen daarom vooral aan of je het echt nog gaat gebruiken. Kijk ook naar spullen die je misschien aan dierbaren kunt geven. Zo heb je ze toch nog een beetje dichtbij. Heb je bijvoorbeeld kinderen die op zichzelf wonen? Geef hen dan eens wat spullen die zij mooi kunnen gebruiken of geef hun speelgoed van vroeger aan hen mee zodat het bij jou uit de weg staat. Zo kun je met kleine dingen toch veel ruimte creëren!