Er is iets gezelligs, persoonlijks en leuks aan het gebruik van een zolder op andere manieren dan een opslagruimte. Zolders zijn mooi om te versieren, maar bieden een paar uitdagingen vanwege hun architectuur, schuine plafonds en vierkante meters. Hier is wat je in gedachten moet houden om het meeste uit jouw zolder verlichting te halen als het gaat om een zolderruimte.

Meet elk deel van de zolder grondig, inclusief de deuropening of de opening van het trappenhuis. Als je lage dakranden, vreemd gevormde ramen en vreemde hoekjes hebt, moet je daar rekening mee houden voordat je iets koopt of naar de zolder verplaatst. Verzamel vervolgens de maten en vergelijk ze met de meubels in de woon- of slaapkamer om een idee te krijgen van wat mogelijk past.

Verandert je jouw zolder in een afgelegen kantoor, kunstenaarsatelier of kinderkamer? De zolder verlichting die je voor elke optie selecteert, kan totaal verschillend zijn. Denk na over het thema van de nieuwe kamer. Misschien wil je bij binnenkomst een reserve en slanke vloerlamp, een minikroonluchter of een grillige hanger die jouw creativiteit zal helpen.

Onthoud bij het installeren van een nieuwe verlichtingsarmatuur dat op zolders vaak al een elektrische kabel loopt en dat jouw elektricien gemakkelijk een bestaand circuit kan gebruiken. Plaats de lichtschakelaar voor het gemak in de buurt van jouw ingang. Inbouw LED-armaturen hebben een extreem laag profiel en genereren geen ongewenste warmte. Ze zijn een geweldige optie als de ruimte minimaal is of als je laaghangende dakranden heeft. Om lucht te laten circuleren en de energiekosten laag te houden, investeer je in een plafondventilator met een zolder verlichting set. Je kunt de benodigde functies samen in één armatuur combineren en tegelijkertijd ruimte besparen.

Gebruik dit gebied om een ingebouwd bureau en wat taakverlichting toe te voegen in de vorm van een kleine maar moderne bureaulamp, en je hebt een nieuw thuiskantoor. Een populaire optie is om een bed en mini-wandkandelaars aan het gebied toe te voegen, samen met onder opslag om ruimte te besparen. Je kunt het gebied zelfs opnemen als onderdeel van een speelkamer terwijl je een biljartlamp boven het hoofd toevoegt om het spel te verbeteren.

Zolders hebben vaak een klein beetje natuurlijk licht, maar dit is nog niet voldoende om een ruimte op zichzelf effectief te verlichten. Idealiter wil je 2 of 3 verschillende lichtbronnen voor een gelijkmatige, stabiele gloed. Een hangende hanglamp en een gerichte vloerlamp zijn misschien alles wat je nodig hebt. Een goede verlichting is erg belangrijk in een zolderruimte, omdat de hoeken veel vreemde schaduwen kunnen veroorzaken. Zorg ervoor dat je voldoende lichtbronnen toevoegt om dit probleem te verhelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *