airco goot

Een goot is een heel belangrijk onderdeel bij het installeren van een airconditioner. Veel mensen weten echter niet hoe ze de juiste goot moeten kiezen en op welke wijze ze deze moeten plaatsen.

Een airco goot is een lange structuur die is gemaakt om draden en leidingen te huisvesten, te verbergen en te beschermen. Het kan van PVC of metaal (meestal aluminium) zijn en wordt in de meeste elektrische installaties gebruikt. Goten worden in airconditioning gebruikt om afvoeren te verbergen en te beschermen.

De PVC-goot is het meest voorkomende type dat wordt gebruikt op het gebied van airconditioning. Deze goten zijn meestal wit en hebben afgeronde uiteinden, wat mooier is in de afwerking en uiteindelijk in bijna elke omgeving past. Airconditioninggoten zijn dik en strak gemonteerd en hebben meestal geen interne scheidingswanden. Omdat ze meestal alle bedrading en afvoer van het apparaat nemen, zijn ze zwaar, dus de aanbeveling is om ze met schroeven te bevestigen.

airco goot

Kleinere en smallere PVC-goten zijn meestal stijver en passen daarom veiliger op het deksel. Ze hebben weliswaar ook meer kans om te breken of te buigen tijdens het hanteren. De grootste zorg gaat echter uit naar de bedrading die door het kanaal gaat, dat niet kan worden samengedrukt. Een van de problemen met de airco goot van PVC is oververhitting van de bedrading, waardoor het onderdeel kan smelten. In dergelijke gevallen is het beter om een aluminium goot te gebruiken.

De aluminium goot kan vanwege het gewicht het beste worden bevestigd met schroeven. Goten van dit materiaal kunnen niet zo gemakkelijk worden gesneden als de PVC-goot. Daarvoor is veelal een schijfzaag en schuurpapier nodig. Vanwege hun metalen uiterlijk worden deze meestal buiten of in plafonds gebruikt.

Het meest aanbevolen is dat de goot de airconditioner verlaat en rechtstreeks naar zijn bestemming gaat, bij voorkeur dicht bij het plafond of de plint op de vloer, om geen aandacht te trekken. In plaats van om muren heen te gaan, is het ook aan te raden gaten in de muren te boren zodat de bedrading daar doorheen gaat en aan de andere kant doorloopt in een kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *