Ben je aan het kijken naar een bouwtechnische keuring? Dan is het verstandig om erachter te komen wat er allemaal bij komt kijken. Er zijn namelijk veel aspecten die meegenomen moeten worden in het onderzoek en je kunt daarom het beste gaan kijken wat er verwacht wordt. Daarbij zijn er ook steeds meer professionals te vinden die jou hierbij kunnen helpen. Een van de professionals die je hierbij niet over mag slaan, is Schippers Bouwconsult. Maar welke onderdelen van de woning worden bekeken en hoe kom je erachter wat de staat van de woning is? 

De bouwtechnische keuring is belangrijk 

De bouwtechnische keuring is geen verplichting bij de aankoop of de verkoop van een woning, maar kan wel een belangrijk onderdeel ervan worden. Het kan namelijk gezien worden als een van de ontbindende voorwaarden bij een koopcontract. Zo kan een koper melden dat het huis aangekocht wordt, mits er geen te grote kostenposten uit de keuring komen. Als verkoper doe je er daarom altijd goed aan om op tijd te beginnen met het uitvoeren van deze keuring, zodat er geen grote verrassingen uit gaan komen en je er zeker van bent dat jouw huis goed verkocht wordt. 

De constructie van de woning 

Tijdens het uitvoeren van de bouwtechnische keuring kan op veel verschillende zaken gelet worden. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de algehele staat van de woning. Aan de buitenkant kan vaak al veel gezien worden. Denk aan scheuren in de gevels en muren. Deze moeten gemaakt worden om het huis veilig te houden. Ook de binnenkant van de woning wordt op deze punten beoordeeld. Hierbij kun je onder andere verwachten dat de professional naar de dakconstructie gaat kijken. Deze constructie moet het gehele dak kunnen dragen en dus niet op instorten staan. 

De minder toegankelijke ruimtes worden bekeken 

Daarnaast zal de professional tijdens de bouwkundige keuring ook de ruimtes bekijken waar je zelf niet gemakkelijk bij komt. Je kunt hierbij denken aan een kruipruimte inspectie. Vochtproblemen, schimmels en andere zaken die de constructie aantasten worden in dit geval allemaal meegenomen. Indien er houtworm of andere problemen zijn, krijg je dit direct te horen en zal er ook in het rapport komen te staan wat de uiteindelijke kostenpost zal worden om dit op te kunnen lossen. Je hebt dus altijd een schatting van de kosten die je gaat krijgen om de woning gereed te krijgen. 

Alles overzichtelijk opgesteld 

Uiteindelijk zullen zowel de koper als de verkoper een rapport krijgen met de resultaten uit de bouwtechnische keuring. De resultaten zijn opgedeeld in werkzaamheden die op korte termijn uitgevoerd moeten worden en werkzaamheden die op de lange termijn om de hoek komen kijken. De gemiddelde kosten staan ook overal bij vermeld. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je bepalen of je als koper nog altijd door wilt gaan met de aankoop van de woning. Als verkoper weet je of de vraagprijs reëel genoeg is of dat je deze moet aanpassen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *