Een huis energiezuinig bouwen kan op meerdere manier, het brengt tevens ook vele voordelen met zich mee. Je kan zelfs subsidievoordeel krijgen voor sommige maatregelen!

Als je zelf een huis wil bouwen of toch een herenhuis wil bouwen van af het begin, dan je kan je het meteen helemaal grond en goed aanpakken. Namelijk je bouwt het huis dan toch van de grond op en hoeft met minder dingen rekening te houden. Dit is anders als je een bestaand huis gaat verbouwen.

De meeste winst wordt behaald in het (beter) isoleren van uw huis en/of een moderne combiketel aan te schaffen. Voor meer informatie, neem gerust eens contact op met dakisolatie Hengelo. Ook geld er een laag BTW tarief van 6% in uw huis als u hier werkzaamheden aan laat verrichten. De gemeenten wil ook nog wel een subsidie bieden voor als u uw huis energiezuinig wil maken, informeer hiervoor bij uw gemeente.

U kunt u overwegen om een slimme digitale energiemeter te plaatsen. Deze meter zit in uw meterkast en meet al het verbruik van uw huis. Deze zit tevens aan het internet gekoppeld en kan op afstand worden uitgelezen. Hierdoor kunt op van tijd op tijd zien wat uw huishouden verbruikt en bewust te worden van hoeveel u verbruikt.