Sinds het begin van de coronapandemie zijn veel mensen thuis gaan werken. Dat is niet gek aangezien je het aantal contacten met anderen zo veel mogelijk moet beperken. Daarom is het slim dat iedereen die deze mogelijkheid heeft thuis aan de slag gaat. Tijdens deze periode van thuiswerken zijn er veel mensen tegen problemen aan gelopen. Zo vinden veel mensen het lastig om productief te blijven wanneer zij de hele dag thuis zijn. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je productiviteit te verbeteren. 

Koop een aantal planten

Er zijn veel mensen die niet beseffen hoe belangrijk het is om een aantal planten in je huis te hebben. Dit heeft verschillende redenen. De meeste mensen die planten in hun huis hebben staan, hebben deze keuze gemaakt omdat zij dit mooi vinden. Planten kunnen namelijk ook een leuke toevoeging zijn aan het interieur. Toch zijn kamperplanten veel meer dan enkel een mooie vorm van decoratie. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mensen die in een kamer werken waar planten te vinden zijn over het algemeen productiever werken. Wat hier precies de reden voor is, is nog onbekend, maar je kunt dus ook kamerplanten kopen om je productiviteit te verhogen. 

 

De kans is aanwezig dat je je beter kunt concentreren in de buurt van planten omdat deze de lucht als het ware zuiveren. Hierdoor komt er meer zuurstof in de lucht waardoor je minder lucht inademt die je net hebt uitgeademd. Als je tussen de kamerplanten niet de juiste plant kunt vinden, is het slim om tussen de kantoorplanten te kijken. 

Neem voldoende pauze

Dit klinkt misschien gek voor mensen die productiever willen werken, maar het is toch echt een goed idee om te zorgen voor voldoende pauzes. Dat komt vooral doordat je je niet een hele dag lang goed kunt concentreren wanneer je geen pauze neemt. Daarom is het slim om een vast schema aan te houden. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om iedere twee uur dat je werkt een kwartiertje pauze te houden. Dit kan enorm helpen bij het vinden van je concentratie en vooral bij het verlengen daarvan. 

Beweeg af en toe

Het is ook verstandig om tijdens je pauze niet te blijven zitten, maar echt even iets anders te gaan doen. Zo kan het je productiviteit bijvoorbeeld ontzettend ten goede komen als je in je pauze gaat wandelen. Je hersenen zijn hierdoor even niet meer met werk bezig waardoor je na het rondje wandelen weer vol aan de bak kunt met het werk wat je te doen staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *