Kunstgras

Heb je geen tuin maar wel een balkon? Dat is fijn want een buitenruimte is zeker op warme dagen echt wel een toevoeging aan je huis. Een nadeel van een balkon ten opzichte van een tuin is echter dat het heel warm wordt. Daar kun je gelukkig wel iets aan doen. Leg bijvoorbeeld kunstgras op je balkon.

Kunstgras

Waarom kunstgras?

Veel balkons hebben stenen of planken als ondergrond. In de winter ziet dat er gaaf uit maar in de zomer kunnen die stenen tegels heel heet worden. Op echt warme dagen kun je zelfs je voeten eraan branden. Dat is natuurlijk niet fijn en zo wordt je balkon ineens onbegaanbaar. Daar heeft natuurlijk niemand zin in. Kunstgras is dan de oplossing. Het is een zacht materiaal dat ook nog eens veel minder snel opwarmt dan tegels en hout. Je kunt er dus lekker op blote voeten doorheen lopen zonder problemen. Kunstgras is er in verschillende soorten dus zorg wel dat je de soort kiest die geschikt is voor een balkon. Sommige andere soorten hebben namelijk grond nodig eronder. Een ander idee als je het balkon wil verkoelen is door een kleed neer te leggen. Wat nou echt het allerleukste staat? Een kleed met kunstgras er overheen! 

Kunstgras

Andere maatregelen

Naast kunstgras zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om je balkon te verkoelen op een warme dag:

  • zet een sproeier neer
  • zorg dat je veel planten hebt
  • plaats vernevelaars 
  • koop een parasol of zonnedoek

Kunstgras alleen is namelijk soms niet voldoende. Met name als je een balkon hebt op het zuiden dan is het niet zo lekker om alleen kunstgras neer te leggen. Dan wordt het alsnog hartstikke heet en wil je er op de warme dagen echt geen voet neerzetten.