Perfect voor extensieve groendaktoepassingen


Een sedumdak kan een fantastische meerwaarde bieden aan je woning of project en is
verreweg de meest populaire keuze voor een extensief groendaksysteem.
Sedummatten worden gekweekt met 8 – 12 soorten vetplanten die specifiek zijn gekozen voor dakbedekkingen. De mix van sedums omvat schaduw minnende en droogtetolerante soorten. De sedummatten zijn licht van gewicht, onderhoudsarm en bieden een instante ‘wow’-factor.

Sedummatten: specificaties


De benaming ‘extensieve dakbedekking’ betekent vooral dat na de installatie de planten zich zonder al te veel zorg verder kunnen settelen. Onkruid is amper aanwezig. Onderhouden wordt tot een minimum herleidt en is niet vergelijkbaar met het onderhoud van een gewone tuin.
Omdat je niet zelf hoeft te klungelen met planten zijn sedummatten een perfecte puzzel die enkel nog ter plekke moet worden gelegd.

-Sedumdekens zijn ongeveer 3 cm dik, maar kunnen hoger worden tot 8 cm als ze in goede gezondheid verkeren en goed worden onderhouden tijdens het groeiseizoen.
-Bij levering komen de matten vol en weelderig aan na een oprichtingsperiode van 12 tot 18 maanden, dit zijn gezonde en volwassen matten met een dekking van meer dan 95%.
-Sedum matten worden opgerold en gepalletiseerd aan huis bezorgd voor eenvoudig transport en installatie.
– Ze hebben een isolerende werking en toveren een vleugje groen op kleine daken zoals een woning, een klein hellend vlak, een tuinhuis…

Ecologische voordelen van een groendak


Groene daken bestaan ​​al heel lang. Met de recente focus van de wereld op duurzaamheid, klimaatverandering, onze ecologische voetafdruk en economische problemen, zijn we getuige van een groeiende interesse in deze vorm van dakconstructie.
Typische daken zijn vaak slecht geïsoleerd. Een van grootste troeven van een groendak is beslist het thermische voordeel: het houdt de hitte buiten in de zomer en houdt ze binnen tijdens de koude maanden.
Ze zorgen ook voor een goede geluidsisolatie door het gecombineerde effect van bodem, planten en ingesloten luchtlagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *