Op vakantie gaan naar een tropisch paradijs zat er voor de meeste Nederlanders niet in dit jaar. Door de pandemie is het nog altijd niet mogelijk om naar de meeste locaties te reizen. Het was gelukkig wel nog mogelijk om op vakantie te gaan in eigen land en af en toe het strand te bezoeken. Maar de realiteit is dat we ook veel tijd in ons eigen huis en in de tuin hebben doorgebracht. Daarom is het verstandig om van onze tuin een fijne plek te maken waar je kunt relaxen. In dit artikel bespreken we hoe je van je tuin een zomerparadijs kunt maken.

Goede tuinkamer

Nederland is nu eenmaal een land dat veel wispelturig weer heeft. Het ene moment zitten we in een hittegolf, het volgende moment regent het. Hoe dan ook als je lekker van de tuin te genieten is het dan ook handig om een overkapping te hebben die voor schaduw en droogte zorgt. Plaats daarom ook een tuinkamer in je tuin waaronder je een mooie loungehoek kunt creëren. Ideaal om te relaxen en een biertje drinken. Je kunt er natuurlijk ook dineren of barbecueën. Wanneer je er ook een vuurkorf plaatst kun je ook op koudere winterse dagen er warm een biertje drinken. Dit klinkt misschien raar maar is eigenlijk heel erg leuk.

Trampoline of zwembad

Kinderen spelen graag buiten en hebben ontzettend veel energie. Veel van deze energie wordt tijdens de pandemie opgekropt. Daarom is het verstandig om iets in de tuin te hebben waar kinderen mee kunnen spelen en hun energie aan kwijt kunnen raken. Twee van de meest populaire opties zijn een trampoline of een klein zwembad. Tegenwoordig hoeft een klein zwembad niet meer duur te zijn. Het is wel veiliger om een trampoline in de grond te bouwen aangezien kinderen er nog weleens per ongeluk naast willen landen. Bij een hogere trampoline kunnen er dan ongelukken gebeuren.

Hangmat

Een leuke toevoeging aan de tuin is het ophangen van een hangmat. Je kunt heel goed in de tuin een hangmat ophangen en daar lekker in relaxen. Dit geeft natuurlijk een zweer tropisch gevoel. Er zijn veel hangmatten met een eigen standaard wat het dus niet nodig maakt om bomen of andere ophangpunten in je tuin te hebben. Het fijne aan een dergelijke hangmat is dat deze ook op een regenachtige dag kan worden opgehangen in de huiskamer. Dan kun je daar lekker relaxen.