Een van de beste voorbeelden van Franse kunst is de balkon hek. Deze sierlijke en zwaar versierde smeedijzeren balkonpoort komt uit Argentinië tijdens het Belle-tijdperk. Het Belle-tijdperk is een periode van Franse invloed op Europa en wordt vaak de ‘romantische periode’ genoemd, toen de architectuur zich richtte op wat nieuw was in plaats van wat oud was. Het balkon is een van de voorbeelden van deze stijl en bevindt zich in de stad Marseille. Het balkon werd gebruikt om een ​​rijke familie extra ruimte te geven boven een eetkamer.

Dit type sierlijke smeedijzeren balustrade

Dit type sierlijke smeedijzeren balustrade wordt gebruikt op vele andere balkons over de hele wereld en wordt vaak een balkon genoemd. De oorsprong van het woord ‘balkon’ is echter Latijn, wat ‘achterkant’ betekent en voor het eerst werd gebruikt om een ​​type poort te beschrijven dat vanaf de onderkant van een gebouw tot aan de bovenkant werd gebouwd. Net als bij een poort met standaardafmetingen, kon de balkon hek worden geopend en toch gesloten blijven – een functie die heeft geleid tot veel variaties in ontwerpen. Soms staat een balkon hek nog open maar is om veiligheidsredenen voorzien van een stevig slot. De term balkon wordt ook gebruikt om de kleinere smeedijzeren leuningen met één deur te beschrijven die werden gebruikt om de kleine kloven tussen kamers in een flatgebouw te overbruggen.

Smeedijzeren balustrades

Tegenwoordig zijn de smeedijzeren balustrades nog steeds populair vanwege hun unieke look en feel. Ze zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan moderne en eigentijdse ontwerpen, die erg populair zijn bij mensen die in kleine appartementen wonen. Veel mensen geven de voorkeur aan de eenvoud van de balkonpoorten omdat ze opgaan in de rest van het huis en een gevoel van ruimte geven. Ze zijn niet overdreven groot en lijken niet op een gevangeniscel. De keuze aan balkonontwerp is enorm. Er zijn variaties zoals het omgekeerde driehoekige balkon of een vierhoekig tweevoudig balkon. Ongeacht de keuze is het belangrijk om naar te kijken of het praktisch is om in het totale ontwerp van uw tuin of terras te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *