Wat zijn de mogelijkheden voor een verhuizing tijdens een lockdown

Een verhuizing kan wel gewoon doorgaan toch?

Ja! Een verhuizing kan gewoon doorgaan, zowel via een verhuisservice en door het zelf regelen van de verhuizing. Deze verhuizingen zijn echter niet zoals we ze kennen, met vrienden en met kennissen dozen sjouwen van de woonkamer naar een verhuiswagen. Want door de maximale aantal mensen wordt dat hem niet. Dan is de makkelijkere maar ook duurdere optie een verhuisbedrijf, over de regels die daarbij komen leggen we zo wat meer uit!

Waar moet ik van te voren rekening mee houden?

Als u een verhuisdienst inhuurt dan zijn er wat regels waar het bedrijf van vraagt u aan te houden voor de veiligheid van u en de verhuizers. Dat zijn dingen zoals voldoende handzeep bij de kranen zodat de verhuizers regelmatig hun handen kunnen wassen, aparte sets bekers en bestek, bij voorkeur van papier of plastic en niet van de glazen dat het huishouden zelf gebruikt. Zet ook ramen en deuren open zodat het hele huis door kan luchten voor en tijdens de verhuizing. En daar bovenop komen nog alle standaard zaken voor een verhuizing, dus de verhuizing kan gewoon doorgaan echter zullen er wel wat extra puntjes bij komen. 

Per verhuisservice anders geregeld

Als u besluit via een verhuisservice uw verhuizing te regelen dan verschilt het per bedrijf wat de regels zijn, de hoofdlijnen zijn echter wel hetzelfde, mondkapjes dragen en 1,5 m afstand houden. Maar er kan dus een verschil zitten tussen verhuisbedrijf Alkmaar en verhuisbedrijf Amsterdam. Dus let goed op wat de maatregelen zijn per bedrijf, sommige bedrijven nemen ook maatregelen dat er maar 1 contactpersoon mag zijn van het huishouden tijdens de verhuizing dat de rest van het huis leeg is. Maar goed als dat is simpel uitzoek werk, dus dan zou daarna de verhuizing hartstikke soepel moeten verlopen! Succes!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*