Steiger

Geloof het of niet maar er zijn dus een heleboel verschillende soorten steigers. De juiste steiger vinden voor een klus is niet niet simpel, al helemaal niet als leek. Je hebt immers niet de kennis en kunde van professionals die dagelijks op een steiger werken. Lees gauw verder om in ieder geval al vast een idee te krijgen van welke steiger je wellicht nodig hebt.

Steiger

De kamersteiger: voor binnen

Ga je de kamer opnieuw verven? Of misschien moet je wel stuccen, of ga je behang plakken. Al deze klussen kun je uitvoeren met een ladder maar de vraag is of je rug daar blij van wordt. Je kunt dan beter een kamersteiger huren. De kamersteiger is speciaal voor gebruik binnen het huis en op relatief lage hoogte. Natuurlijk kun je er wel het plafond mee bereiken maar de kamersteiger is wellicht de laagste van alle steigers.

De rolsteiger

Steiger

Voor gevels en andere klussen buiten het huis kun je beter een rolsteiger huren. Deze steiger varieert in hoogte, afhankelijk van hoeveel je nodig hebt. Vaak beginnen ze bij drie meter. Je kunt de rolsteiger bovendien goed gebruiken op een onregelmatige ondergrond. Dat is bij de kamersteiger niet het geval. Een rolsteiger heeft speciale wielen en klemmen waarmee je de steiger kunt rollen naar de juiste plek en daarna vast kunt zetten op verschillende hoogten. Ideaal voor die ongelijke stoeprand dus. De kamersteiger kun je overigens ook vaak rollen van de ene naar de andere plek.