beste cilinderslot

Wil je een goed beveiligde buitendeur? Dan is het verstandig om voor het beste cilinderslot te kiezen. Daar doe je gegarandeerd lang mee en die biedt de optimale beveiliging en gemak. Wij vertellen jou hier meer over.

Wat is het beste cilinderslot?

We hebben een top-3 aan cilindersloten gemaakt om duidelijk te maken wat de beste cilindersloten zijn en wat de verschillen zijn. Op de eerste plek staat de M&C Condor, op de tweede plek de M&C Matrix en op de derde plek de Iseo F6 Extra S, allemaal met SKG*** keurmerk. Dit keurmerk herken je aan het driehoekje met sterren, die aangegeven staat op het cilinderslot. Al deze cilindersloten hebben een zware beveiliging en zijn beveiligd tegen alle voorkomende inbraakmethodes, waaronder lockpicken, de slagsleutel, boren, breken en kerntrekken.

Er zit alleen wel een verschil tussen de cilindersloten. Zo bestaan de M&C cilinders uit een hardstalen plaat, de Iseo niet. De M&C Condor en Matrix zijn dus onmogelijk te breken, zelfs zonder deurbeslag. Verder beschikken de M&C cilinders over een veiligheidscertificaat en de Iseo niet. Hierdoor kunnen de cilinders en sleutels alleen bij een geautoriseerde dealer op vertoon van het pasje bijgemaakt worden. Je hoeft je dus totaal geen zorgen te maken als je jouw sleutel uitleent aan bijvoorbeeld de schoonmaker, een kennis of de buurman. Zo kan je heerlijk een dagje ertussenuit of op vakantie.

beste cilinderslot

Verder verschillen de sleutels. De M&C Condor heeft een keersleutel, die dus op twee manieren in het slot past. Ideaal voor als je in het donker de deur wilt openen. De M&C Matrix heeft een snijsleutel, deze kan alleen wel jouw broekzak beschadigen. De Iseo heeft een kartelsleutel die, net zoals de snijsleutel, maar op één manier in het slot past. Als laatste verschillen ze nog in garantie. Met een Iseo cilinderslot heb je 1 jaar garantie en met de M&C cilindersloten 5 jaar. Om deze redenen is de Iseo ook een stuk voordeliger qua prijs. Al met al kan je het beste cilinderslot kiezen dat voldoet aan jouw wensen en binnen jouw budget valt.

Waarom het beste cilinderslot?

Waarom zou je eigenlijk voor het beste cilinderslot kiezen en niet voor een goedkoper slot? Een goedkoper slot is meestal minder zwaar beveiligd (SKG 1 of 2 keurmerk) en dus niet beveiligd tegen kerntrekken. Kerntrekken komt namelijk heel veel voor in Nederland, omdat weinig woningen ertegen beveiligd zijn en het met eenvoudig gereedschap zo in één minuut uit te voeren is door een inbreker. Het is dus van belang om een sterk cilinderslot aan te schaffen. 

Daarnaast is een cilinderslot met SKG 1 of 2 keurmerk veel korter beveiligd. De beste cilindersloten zijn wel minimaal 5 minuten beveiligd, een cilinderslot met SKG 1 of 2 sterren maar minimaal 3 minuten. Daarnaast dien je van een cilinderslot met SKG* keurmerk er een bijzetslot bij te plaatsen, aangezien deze niet zelfstandig inbraakwerend is. Bovendien gaan jouw slot en deur ook korter mee, omdat inbrekers sneller een inbraakpoging zullen doen en het ook echt zal lukken.

De beste cilindersloten gaat dus lang mee, zeker als je ze goed onderhoudt. Spray ze dus minimaal één keer per jaar in met slotspray, niet met WD-40. Slotspray werkt namelijk op lange termijn. Het is bovendien niet duur en kost jou slechts enkele minuten. Daarnaast is het aan te raden om er kerntrekbeslag bij aan te schaffen. Zo worden inbrekers afgeschrikt en weet jij zeker dat jouw deur en cilinderslot niet beschadigen. Het beste cilinderslot kost namelijk wel wat en daarom is het onderhouden en het plaatsen van kerntrekbeslag van belang.

Zo kies je een passend slot

Wil je het beste cilinderslot aanschaffen, dan moet je wel een passend slot voor jouw deur kiezen. Dit doe je door de juiste maat te kiezen. Meet de lengte van het oude cilinderslot op. Je verwijdert het cilinderslot uit de deur en meet vervolgens vanaf het midden van de boutgat naar links en rechts. Zo heb je twee maten in millimeters, bijvoorbeeld 32/32. Vervolgens kan je de juiste cilinder aanschaffen en deze zelf monteren, als je een beetje handig bent en de instructies goed volgt.

beste cilinderslot

Daarnaast kan je het aantal sleutels en cilinders kiezen. Bij het aanschaffen van een nieuwe cilinder zijn de sleutels voordeliger dan dat je ze na laat maken. Kies dus voor meerdere sleutels, zodat je genoeg op voorraad hebt. Bij het aanschaffen van meerdere cilinders kan je het beste voor één merk kiezen, zodat gelijksluiting mogelijk is. Zo kan je met één en dezelfde sleutel alle deuren in jouw woning bedienen en loop je niet met een zware sleutelbos. Als laatste kan je nog voor een bepaalde functie kiezen, dus een dubbele of halve cilinder of een knopcilinder.

Een halve cilinder is ideaal voor een kastdeur, als bijzetslot, voor een kluis of opbergruimte. Deze heeft aan één kant een slotgat en aan de andere kant niks. Een dubbele cilinder wordt het meeste gebruikt en heeft twee sleutelgaten. De knopcilinder biedt gemak, doordat je eenvoudig zonder sleutel met slechts één draai jouw deur opent. Zo kan je de deur snel openen voor visite of een pakketbezorger. Bovendien blijft jouw deur optimaal beveiligd, want bij het sluiten vergrendelt het slot. Bij deuren met glas of een brievenbus dien je alleen wel een cilinder met anti-manipulatieknop (draaiknop met drukknopjes) te kiezen, zodat inbrekers niet binnen kunnen komen.

Wil je het beste cilinderslot aanschaffen? Deze kosten maar 30 tot 60 euro per stuk, wat niet veel is voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. Kies de juiste maat en gewenste hoeveelheid en geniet van het veilige gevoel dat jouw woning, gebouw of boot zwaar beveiligd is en er geen inbrekers binnen zullen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *